Tuesday, September 13, 2011

Lovey-Dovey Tuesday : Ex-Girlfriend??

gambar hiasan semata-mata ( I Love Stacy)
Stacy : Aki,saya benci boyfriend saya!!


Aki : Aik,bukan dia ka yang kau puja-puja dulu??


Stacy : Yalah, tapi hari tu,saya baca mesej dalam handphone dia,dengan ex-girlfriend dia. Manja-manja lagi..


Aki : ?? Jadi,apa masalah?? Dia terus lupakan kau meh??

Sedikit luahan hati Stacy (bukan nama sebenar) kepada si Aki. Aaahhh,kes ni mesti ramai yang biasa dengar. Kisah ex-boipren/ex-gelpren pasangan anda kembali mencari pasangan anda. Mungkin untuk menyambung semula kisah lalu, atau mungkin juga sebagai kawan.


Teringat si Aki beberapa hari lalu, si Sumandak tolong si Aki membersihkan dompet si Aki. Almaklumlah,dompet lelaki penuh dengan kertas,mungkin sekali bil, mungkin juga surat pajak gadai, ataupun business card sahabat handai, ada juga yang menyimpan resit nombor ekor,untuk simpanan di masa tua.

Dan yang pastinya,dalam dompet si Aki,masih ada gambar ex-gelpren si Aki. Dan si Sumandak terus saja membersihkan dompet si Aki. si Aki tengok air muka si Sumandak. Tiada apa perubahan,masih kekal berceloteh,suruh si Aki rajin membersihkan dompet. Lalu,selepas kembali ke rumah masing-masing,si Aki meng'sms' si Sumandak.

Aki : Kau jeles tengok gambar si ********* dalam dompet si Aki tadi??


Sumandak : Tidak lah.. Ada juga la sikit,tapi Sumandak tahu,si Aki boleh diharap..

Hahaha.. ^_^.v.. Sori sumandak,si Aki memang tidak sampai hati mau buang gambar orang.. Tidak baik untuk kesihatan. Dan untuk pengetahuan anda,ex-gelpren si Aki tu sudah berkeluarga,sekarang menanti anak yang ke-2.

Berbalik kepada kes Stacy tadi...

Aki : Dia ada bagitau kau yang dia still in contact with ex-gelpren dia??


Stacy : Ada,dulu dia bagitau saya yang ex-gelpren dia datang sms dia balik.


Aki : Jadi,apa keputusan dia??


Stacy : Dia cakap,dia tetap sayang dan cintakan saya. Dan dia juga berpesan supaya jangan RISAU..

OK,jika pasangan anda memberitahu perihal sedemikan kepada anda,yakinlah bahawa sememangnya anda berada di kerusi yang selesa. Tapi,jangan terlalu selesa,kerana si Ex-Gelpren tadi yang masi berusaha,pasti akan meningkatkan usaha berlipat ganda bagi merampas si Dia daripada anda.

Yang pasti,ada juga kebaikkannya jika anda terus mengambil tahu tentang hubungan mereka. Sebabnya,mungkin sekali cinta mereka berputik semula,dan jika anda betul-betul sayangkan pasangan anda,jangan sekadar mengharap yang dia akan terus milik anda,anda juga harus sama-sama berusaha mengekalkan perhubungan itu.

Jangan sekadar menyerah. "Ah,kalau dia mau dengan perempuan tu,pegilah,bukan dia seorang lelaki".. Bunyi seperti anda melepaskan dia begitu sahaja,tanpa cuba mengekalkan perhubungan anda. Ingatlah,sebagai pasangan, anda juga bertanggungjawab dalam berjuang untuk Cinta anda, bukan hanya pasangan seorang.

Tapi,kalau dia masih tetap inginkan ex-gelpren/ex-boipren dia, maka, apa yang perlu anda lakukan adalah,cari si Aki,belanja si Aki makan dan minum di kedai kopi berdekatan dan kongsikan masalah anda dengan si Aki.. Nanti si Aki bawa katalog lelaki/perempuan bujang/single/duda/janda dalam simpanan si Aki..

Selamat Bercinta!!

p/s - Untuk si Sumandak,jangan risau,si Aki tidak berminat dengan Bini Orang.. ^_^.v..

Aki : Tidak pernah melupakan semua ex.. Dan tidak pernah melupakan apa yang mereka buat terhadap si Aki.. Hahaha..


Lagi koleksi Lovey-Dovey Tuesday :

Lovey-Dovey Tuesday : Kepastian untuk Kekal
Lovey-Dovey Tuesday : Keyakinan
Lovey-Dovey Tuesday : Jangan beri dia harapan
Saya Bukan nak jadi Playboy,Cuma..
Sama? Berbeza? Mana satu best?      [CADANGAN PENULIS]
Takut untuk Jatuh Cinta?
Kawan yang terlalu setia??
Dia seorang playboy,maka...   [HOT]
Bagi Lelaki,Ianya Sensitif       [HOT]
Saya Putus Cinta [Part 2]
Saya Putus Cinta
Maaf,Saya belum bersedia
Dia tidak menyayangiku??        [CADANGAN PENULIS]

by ©eXYanne Collection

Related Post



25 hacking script:

~KLaRaPaRiS~ said...

siapa cakap bercinta senang.. haha.. Good one Aki!! =D

Elih Japahar said...

Ex-gf sy bestfren sy tapi musuh bakal bini sy hahaha! jgn bermain dgn perasaan..mungkin mulut cakap ok! tapi hati terbakar...huhu

Va Va Voom said...
This comment has been removed by the author.
Va Va Voom said...

Kau juga lah yg paling menang Aki masi simpan gambar ex dlm dompet hahaha...btw thanks for sharing kio.

Just said...

sy cuma ada dua ex. ex satu ntah hidup atau mati. break secara baik lps tu lost contact. ex kedua, started as friend, coupled, break secara baik and still friend now. gmbr2 dorang teda dlm dompet sy tp msh jg kena simpan/tapuk! muahahahh.. mmg nda pandai buang gmbr. tp jgn lg ko simpan tu gmbr ex ko dlm dompet aa.. c sumandak terasa jg baitu.. :)

dyg said...

ayat last tu semmat.,hahahhah

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

bercinta kena selalu tabah ..

cepat kawen lah dgn sumandak.. :D

*kawen jemput fee okay..

nowriz said...

kes gambar2 ni.. sy pernah terkena..

sy ada banyak album dengan exes sy.. bukan tia mo buang.. tapi sayang ba.. kenang2an..

namun, adik sy yang ketika itu baru darjah 3 telah men-kantoi kan sy..

dipendekkan cerita, chentahati merajuk berhari2.. so, olehkerna sy nda sampai hati mo buang.. sy suruh la sichentahati yang buang.. dalam hati ni.. mimang sikit menangis la.. tapi tahan saja loh..

Cinoi Lavigne said...

Dulu pun tunang saya simpan juga gambar ex gf dia. Tp itu way before kami engaged la. time tu kami besfren lagi. tp tiba2 dia buang time tu juga masa dia kemas2 wallet.

Wency Jelson said...
This comment has been removed by the author.
Wency Jelson said...

sa ada 2 ex.. satu exbf(7 years of relationship) since sek men & satu lg extunang .. dua2 pun x bkawan sda.. album gmbr exbf sa masi smpn & album gmbr extunang telah dibkar baru2 ni oleh si hubby..spjg thn ni byk kali extunang kontek, dia masi syg & masi bharap dpt smbung blk, tp tu mustahil.. kan sa sda kawin..ngehhe..

nasib baik sa xpernah kenal & xpernah nmpk gmbr exgf hubby sy..suma sda dibakar & dibuang dr mula km kapel lg.. huhuhu..kalu nda, confirm sa menangis..hihihi

Beatrice Bianus said...

astaga AKIIIII...sy ter'miss' ni entri ko ooo..how come??maybe sy tlalu busy kali kan..silaka..haha

tapi sy malas o ko aki..ko masih simpan tu gmbr ex ko.kalau sy tpt si sumandak mesti sy marah2 suda oo..sy suru dia buang tu semua..

tp sy tabik la sma si sumandak..calon isteri yang baik..tp kalau sy, sy tdk setuju ko simpan tu gambar koooo..paling sy nda stujuuuu...

hahaha sy emo.....sori aki

Pink Diva™ said...

Ingatkan Hubby saya jak yg ada perangai macam ni..Si Aki pun sama rupanya..hehehe

Sumandak understand and trust Aki..compared me not react maybe hmmm..we're both not lover,probably that's the reason why i dont care at all..

Nana Eddy said...

wahhh gitu~ hehe. bagusla kalau si dia tu faham. senang ko kan aki... Sa juga pernah ditanya sama kawan sa, macammana kalo bf sa masih hubung dan manja2 dgn ex dia. Sa gelak ja aki. Sebab bf sa mmg macam tu pun~~ Jeles? pastilah. tapi pasti ada hadnya. Had utk dia dan juga utk sa. Awal2 lagi sa suda pesan, kalau tida mau apa yang dia buat tu sa buat, dia juga tida boleh buat. Kalau dia mo buat, dia juga tida boleh halang sa buat. hehe. (nanti kalo kawen kita cerita lain pula!) hehe.

Btw, aki, sa mo tirula ko punya lovey-dovey-Tuesday ni. boleh?

Aki said...

Nana Eddy,silakan tiru.. ^_^.v.. Sharing is Caring.. :-)

Gunaqz said...

Aki, kau mesti tidak percaya kalau saya cerita sama kau laki saya baru saja saja tolong bekas girlfriend dia berpindah rumah.

Mungkin kau tidak percaya juga kalau saya cerita sama kau, laki saya masih lagi 'melepak' secara kerap di rumah bapa dan abang bekas gf dia yang satu lagi.

Dan mungkin kau paling tidak percaya kalau saya cerita sama kau, saya pun turut sama tolong ex-gf dia pindah rumah dan ikut sama juga melepak sama family ex-gf dia yang satu lagi!

Jeles? Ada juga sikit, tipulah kalau tiada. Tapi saya hormat friendship diorang. Takan saya suruh dia menidakkan kewujudan kawan-kawan dia sebelum kenal sama saya kan? Asalkan durang tahu batasan durang, dan durang hormat posisi saya ... saya tiada halangan untuk pasangan saya berkawan dengan ex-es dia.

Kalau kemungkinan diorang 'bertaut kasih' semula, well, saya tidak takut. Saya wanita berani. Ha ha ha. Pigi lah? Kan? Bukan saturang jak lelaki dalam dunia. Ha ha ha ha!

Kalau sudah kena bagi kepercayaan begitu tinggi tapi masih lagi tidak pandai menghargai, bah, go lah. Don't waste my time, saya pun ada juga orang yang suka bah. LOL

(Sorry, komen panjang)

Aki said...

si AKi paling suka komen si Gunaqz.. hehehe.. Detail.. Bagus kita story mory ni.. nanti sa taru cerita ko di Lovey-Dovey pula.. :-p

si AKi ada katalog.. Mau?? :-p

lilies.john said...

rex! p simpan tu gambat ex ko tpt lain selain d dompet..
walaupun membuang gambar tu x baik utk kesihatan tp menyimpan gambar ex di dompet lg la buli kasi sakit jantung sumandak tau!
simpanlah d mana2.. sy yg gugur hati ni membaca post ko... klu sy d tpt si sumandak lama suda sy p bakar tu gambar owh. ok over, nda bah sy p buang jak..ha ha

however, yg pasti sy akan jeles klu ex c tanak wagu masi kontek dia.. sbb tu sy respek la si sumandak ko.. jeles sikt jak!!! omaigas! mmg matured n memahami.. hmm..

no komen psl post lain.. tu siak.. ke ke ke

beaty said...

sa tada suda kontek ex sia (ex time cinta munit dulu)

dalam wallet tunang sia tada gambar ex dia..ada dulu sa nampk d rumah dia..tapi tu pun bukan gambar yang betul2 la..gambar candid..tu oun tu perempuan yang gatal ni mau kunun kapel sam tuanag (bf masa tu)

kalau sa tau c tunang gaman buat masalah..pah jaga la ada panter sa bikin outung lihir..he he inda bh main2 ja sa ni aki..

Kian Fai said...

aku ada di sini tengok awek :P hahah jk jk

I got no idea at all about the content above . . it is so confusing, better not to put me or your leg in this matter :P

Armstrong said...

Lawa la boss. Ko la juga master dalam hal-hal sebegini.

Hmm sia cuma ada satu ex ja so no problem for me la. And yang itupun, dia yang minta break. Hahaa. Lepas tu, nda tau suda dia di mana.

Bagi sia, yang paling penting dalam relationship, loyalty and trust ja. Without these two, yang lain nda ada makna tu.

Wa ex ko ada anak yang kedua suda pula. Hebat. Jadi, dia punya ex, bila lagi?

Nani said...

gmbr ex? pernahkah? x ingat tp kalau buka dompet aku skg org akn ingat aku super single sbb tiada gmbr siapa pun d dlm... gmbr paspot aku utk ambil lesen tu ari ada la... Pok silap ja baini.. Hehehe...

Aku aku follow la kau ah... mcm bagus pula kita ni berkomen2. Kalau sudi followlah blog aku yg nda berapa tu. kau pun sabahan ka?

-=d.o.d.o.t=- said...

hahaha..gmbr2 ex-gf tanakwagu sia. sa pigi buang semua..hahaha..jahatkan.. :D

nunui Joe said...

hurmm begitulah tu aki. DUlu itulah kekasih paaaaling dipuja sayang bagai. Bila putus paaaaling di maki maki. Bila ada bf baru buat lagi benda yang sama. Inda kah bodoh namanya tu. adeii

The Heart's vomits said...

@Beatrice Bianus

Beth, ko memang... mcm saya jg. haha

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..