Sunday, June 12, 2011

Kerja Header Untuk Kak Yan

Yo wazzup KARUTianz!! Hehehe.. (mau juga wasap berasap ba c AKI).. Hehehe.. semalam c Aki p men badminton.. Lepas balik,ada lah c Kak Yan punya mesej d FB yang meminta c Aki buat dia punya header.. (aisehhh.. header ah.. macam la ko campen Aki)

Hehehe..

Hm,c Kak Yan ni tida banyak songeh.. So,best sangat kerja sama dia.. Dia cakap,mau yang simple2.. Warna tema warna biru..(aiseh,Blue Mode) Mula2 c Aki mau tukar juga warna baju di gambar c Kak Yan bagi ni.. Tapi,telampau banyak biru nanti,kesian pula orang c Aki rasa.. Jadi c Aki kekalkan warna asal.. ^_^.v.. Hehehe..

Lagi satu,c Kak Yan mau huruf comel yang biasa2 ja.. c Aki ni kan lelaki,tau2 la,jiwa ke'comel'an tu kurang.. Aksi Comel tu jak banyak.. (perasan comel la kunun ko sana tu Aki??)

Hahaha.. 

And satu lagi yang paling best,tagline dia tu.. Who Am I.. Jadi,c Aki mengekalkan la ke'Who Am I' c Kak Yan dengan imej2 yang tidak menonjol sangat.. (please la,ko kan suka menonjol Aki)..  Yalah,permintaan pelanggan la katakan......


Dan oh ya,untuk kerja2 header ni,c Aki suka berkerja melalui Facebook Private Msg,lagi senang.. Yalah,nama pun private msg kan.. ^_^.v.. Pastu penghantaran produk melalui email.. Sebabnya.. c Aki suka pakai format .PNG... (ini PNG ni c Aki ingat mula2 pening.. hahaha.. rupanya... Portable Network Graphics..)

Sebab c Aki suka pakai .png format,pasal dia punya abiliti untuk transparent tu.. And yeah.. c Aki suka berkerja dengan Adobe Photoshop CS5 Extended.. ^_^.v..

Ok,ini rupa tu header.. Rajin2 la pigi melawat dia ah d WHO AM I??


Hehehe.. Design yang simple2 boleh la.. c Aki tida pandai sangat.. Baru mo belajar.. And Kak Yan,jangan lupa inform c Aki bila sudah pasang ah?? ^_^.v.. Glad to know c Aki can help you.. ^_^.v..




Aki  :   Sangat berbangga hasil titik peluh dihargai sahabat.. Amboi.. Karutnya Aki..


by ©eXYanne Collection

Related Post



16 hacking script:

Mixhedryanson said...

Rajin juga ko aki..

Aki said...

Hm,simple2 ja Mix.. baru mo belajar2 kan.. hehehe...

DiDa Licious said...

aki..
sa pun mo header...buli ka? bg sy emel nnt sy add ko d FB...sapat!!!!!

Aki said...

Kak Dida,bulih ba kalau kau.. ^_^.v.. ko pigi saaaaana bawahhhhh skali ni blog.. Ada tu FB c Aki... ko add ja c Aki.. jangan pula add c Sumandak.. dia tia tau buat header tu.. Hahaha.. ^_^.v....

Amiirah-Cassan said...

wow !! nice picture ^^ good job aki :)

Aki said...

segan pula c Aki kena puji2 orang campen cam c Miira ni tau.. Hehehe..

Anne Nurain said...

wahhh... semmat la aki..
^___^

Aki said...

Ah,besa2 ja ba Kak Nang.. sa nda pandai ba.. baru mo belajar.. ^_^.v..

beaty said...

wah rajin dulu sa d blogspot rajin sa buat header tapi suda pindah d wp malas pula ni..hehehh

Aki said...

hehe.. sebab keberbaloian dia utk buat tidak perlu ba tu kalau d WP.. hehehe.. ^_^.v..

Azeanthy Paiman said...

aki!!!tahnks yaaa....famous sdh c aki kna booking2 wat header,haha,....

anyway, sy sgt suka bkeja dgn c aki...terbaik!!!=)

Aki said...

Tq for the compliment kak yan.. sa suka juga kerja sama ko.. sa siap ja,terus ko bilang.. ok2 sa suka.. Hehehe.. ^_^.v.. Sa pun senang hati.. :-)

fazrulnoor said...

lepas kak yan, kau jgn lupa buat kan aku punye

Azeanthy Paiman said...

haha...sbb sy suka yg simple2 bah aki..dun worries, sy tgok suma header ko wat pun mmg cntik2 bah..org kreatif bah ko ni tau...huhu...

Aki said...

mana da kreatif,sa curi tu idea semua tu dari kawan sa,c Rexs.. Sa copy paste jak.. Hahaha.. ^_^.v..

Eryati said...

ooo..c aki ka plak yg bikin tu...

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..