Tuesday, August 16, 2011

10 Fakta Mengenai Kami

klik banner untuk JOIN!!


Ok,menerima jemputan daripada Wency Jelson untuk menyertai Giveaway Contest sempena Hari Kebesaran Beliau tidak lama lagi,si Aki akhirnya akan meng'karut'kan 10 fakta mengenai si Aki dan sumandak..

Ok,untuk kelayakan :
1- Follower : Ya,si Aki follower This Is It sudah cukup lama..
2-Within Malaysia : si Aki d KL,si Sumandak di Penang,OK layak..
3- Buat post : Ok,sedang..


Sepatutnya si Aki akan reveal tentang ini satu masa nanti,tapi,rasanya,demi si Wency Jelson, si Aki akan kongsikan dengan anda semua!!


10 Fakta mengenai si Aki dan si Sumandak!!




@1 - si Aki berumur 24 (bakal) dan si Sumandak berumur 19 tahun.. Mula berGFBF pada 31122006.. Jadi,ketika itu,si Sumandak baru berumur 14 tahun,manakala si Aki 19 tahun... Hujung tahun ini,genaplah 5 tahun si Aki berGFkan si Sumandak.. ^_^.v..


@2 - si Aki dan si Sumandak berkenalan sekitar tahun 2000,di mana ketika itu,si Aki berumur 13 tahun,dan si Sumandak berumur 8 tahun.. Perkenalan di Gereja SeventhDay Adventist Sipitang.. Kenal sebagai kawan church la mula-mula.. Kan masih budak ingusan lagi.. ^_^.v..


@3 - Mesej pertama yang dikirimkan oleh handphone si Sumandak kepada handphone si Aki adalah "Happy Sabbath Rexs"..(sebelum couple) Untuk pengetahuan anda,banyak orang sering menaip nama si Aki sebagai Rex instead of Rexs.. Jadi,ini salah satu kriteria LULUS si Sumandak.. ^_^.v..


@4 - Paling BEST  punya bahagian adalah,si Aki dan si Sumandak adalah BIG EATER!!.. Makan agak cepat dari orang lain,dengan kuantiti makanan yang agak banyak dari orang lain.. Bila jenis makanan kering,si Aki tidak pernah menang dengan si Sumandak,tapi jenis makanan basah,si Aki tidak pernah kalah.. Haha.. ^_^.v..


@5 - LDR - Long Distance Relationship adalah perkara asas dalam perhubungan si Aki dan si Sumandak dan tidak pernah berubah setakat ini..

2006-2008 - si AKi di Sipitang/Tenom,si Sumandak di Kota Belud.
2009 - si Aki di KK,si Sumandak masih di Kota Belud (SPM)
2010-sekarang - si Aki di KL,si Sumandak di Matrix Labuan/ pindah Penang.. ^_^.v..



@6 - Gelaran untuk pasangan adalah, si Sumandak memanggil si Aki sebagai BOYFRIEND,manakala si Aki memanggil si Sumandak sebagai GIRLFRIEND.. ^_^.v..


@7 - si Aki merupakan seorang yang suka menarik perhatian orang lain di khalayak ramai,manakala si Sumandak pula jenis yang agak pemalu dan lebih suka berdiam diri.. Kiut kan?? Satu orang bising,satu orang diam.. Hahaha.. ^_^.v..


@8 - si Sumandak tidak pernah serius bila bersama si Aki.. Contohnya,si Aki mahu ambil gambar yang romantik-romantik,bertentangan mata,tapi sering berakhir dengan si Sumandak ketawa kuat-kuat.. si Sumandak cakap,tida tahan ketawa tengok muka si Aki.. ^_^.v..


@9 - si Aki terlalu yakin dengan diri sendiri,manakala si Sumandak agak kurang konfidennya,jadi,biasanya,si Aki merupakan pencetus keyakinan si Sumandak. Tapi,bila si Aki stress,satu-satunya ubat stress yang paling berkesan setakat ini ialah bila dengar suara si Sumandak cakap 'I LOVE YOU SO MUCH'.. Ok,I admit it.. Hahaha.. Relieve my stress 99%.. yang 1% tu,sendiri la mau kasi hilang kan?? Asyik harap orang saja.. ^_^.v..



@10 - Hadiah pertama dari si Sumandak kepada si Aki adalah baju T tanpa kolar berwarna biru gelap,ada tulis nombor 79 di bahu kidal.. dan hadiah pertama si Aki untuk si Sumandak adalah 'I LOVE U 7.3' lagu yang si Aki tulis lirik,main gitar dan nyanyi sendiri.. ^_^.v..




Man also can wear PINK what.. Haha..
some of the I LOVE U 7.3 Lyric

* 'I LOVE U 7.3' - 7.3 adalah singkatan untuk Arianne Ria (si Sumandak).. ^_^.v..


Jangan lupa singgah peserta GA yang lain di sini :

http://www.emynadira.com/2011/08/10-facts-about-us.html
http://nowrizmars.blogspot.com/2011/08/10-facts-about-us.html
http://just2contest.blogspot.com/2011/08/big-day-giveaway.html
http://amor-leedya.blogspot.com/2011/08/10-facts-about-us.html
http://sironaidura.blogspot.com/2011/08/10-facts-about-us.html

Related Post



25 hacking script:

Cahya Qasehnya said...

pewwitt!! arap2 berkekalan kamu ah forever. jaga kau Aki kalo kc lepas sumandak kau. haha.

Aemy Shamy said...

waaaa bahagianya!!! ^^
hi5 aki!!! hehehehe...
best oh baca...waa 5 years..? kalah sy oh..hahaha..
mesti banyak da kamu lalui kan, LDR tu bukan senang aki..huhu...tabik sma ko! memang patut la ko jd doktor cinta, geng..hahaha..
semoga kamu berkekalan hingga akhir hayat...nnt kawin jemput sy aa.. :)
kirim salam si Sumandak ^^

~KLaRaPaRiS~ said...

Saya suka yang numbur 4 Aki =D org KB ka? haha..God bless you both Aki ^^

Nurul Iman Rosman said...

weweiiit,

happy nye dia! :)

virgo19 said...

geng...aku salute dgn no.5...ssh kn ldr...hope korg akn kekal n dkt slalu...kwin roger2 kio...:D

lilies.john said...

sweet nya kamu ni aki.. hoho

lilies.john said...

semoga berkekalan.. amin!

ABU said...

bahaya ni big eater,..ndak bulih dibawak p kenduri kawin..abis makanan nanti hahahahaha

beaty said...

aski sa suka number 9..I LOVE YOU SO MUCH...heheh kiut bh ko pakai baju pink..nanti bisuk ko tingu sia punya ahh

Just said...

tepuk tangan... suka sama ini entry!! so much of love ni kunun... nyway, sy msh berusaha mo minta my hubby pakai pink. muahahahahha...

Aki said...

Cahya : Thanks Kak.. ^_^.v.. Takut dia yang kasi lepas si Aki..

Aemy : Hehehe.. Ko punya pun best ba.. ^_^.v.. Ya,so far,biasa sudah LDR.. don't worry,si Sumandak baca juga komen2 kamurang ni.. ^_^.v..

Dora : Hehehe.. Semat kan Big Eater.. Ya,orang kelawat..

Nurul.. ^_^.v..

Afen : Hehehe.. Tapi ko punya LDR lagi sandi ging.. Hehe.. Ko pun sama ah.. ^_^.v..

Lilie : Hehehe.. Cumil kan?? TQ..

Abu : Itu yang bagus,tia membazir.. Hahaha..

Beaty : Hehehe.. Ya,itu magical words tu.. Ok,si Aki tunggu ni..

Just : Haha.. Macam baru kemarin mula kapel ni.. ^_^.v.. Jan paksa,kasi beli ja.. Hehe..

a-Me said...

Cute oh tu 10 things.. hihi.. I Like no 5 sebab same goes to me.. :)

nowriz said...

wow!! 5 tahun.. caya lah.. 1 dalam seribu oo.. ko memang pencinta setia!!

LDR lagi tu.. tapi sy tinguk semarak cinta ko macam hari2 ko jumpa si sumandak.. ;)

pai dulu!! sy suka yang no.4.. sy sm yang ter-chenta pun kaki makan.. hahaha

btw, selamat bercinta, semoga bahagia selalu & kekal abadi.. ;)

Fadzmie Mohamad said...

Haha. Ngam la bah tu kalau 1 urg bising, 1 urg pendiam sikit. Kira balanced. Kalau dua2 bising, susah juga tu. Kan ging? Haha.

Aki said...

a-Me : Hehe.. aik,ada geng LDR ah.. ^_^.v..

nowriz : Hm,ko mimang kuat makan kak Nor.. Hahaha.. ^_^.v.. LDR bukan maksudnya nda bulih jiwang2.. Hehehe.. Thanks Kak.. untuk Kakak Nor pun sama.. ^_^.v..

Fadz : Betul juga tu tau.. Hehehe.. Kalau tida,matai la kan?? ^_^.v..

Pink Diva™ said...

"tapi jenis makanan basah,si Aki tidak pernah kalah"...

There's something in that words make me wanna laugh hard..Oh my malicious thinking..hikhikhik!!!

Love doesn't make the world go round,
but love is what makes the ride worthwhile...Pray for you both happiness my dear Aki..

Yvonne Iman Felicianus said...

Yehaaa!itu dia si aki dan si SUMANDAk.. Kalau kawi jgn lupa jemput saya ah.

echaRierie said...

waahhh..sweet pula ni..hahahaha..
comel kamu dua urg..hihi..
semoga bahagia selalu ~ hihi :)

Aki said...

Kak Pink : Hahaha.. si Aki tau tu.. Apakah.. :-p

^_^.v.. Thanks Kak.. Kakak pun ah..


Ebon : Bulih ba Ebon.. ^_^.v..

Echa : Hahaha.. tapi yang paling comel,si Aki kan??

Wency Jelson said...

akhirnya si aki reveal kisah cinta dia..ngehehehhehe.. cinta karas berabis ba kamu ni kan.. dr umur belasan thn lg.. salute la,,^^ ba jaga kama gf ko tu baik2.. jgn ko main kayu 10 ar aki..hahahahhaa..God bless you both..

p/s ; thank you sbb join contest sa.. the winners akn dipilih oleh darling sa..tp lama lg baru bole announce, bln 11.. ^^

♥ Connie . said...

Extra facts : Si Aki sama Ayien ada kawan yg comel, nama dia Girl :P

Beatrice Bianus said...

arghhhhhh sy tekanan.ahahha.sangat sweet ooo...bah, aki jan ko lupa kama klu ko kawin nanti jemput2...ahakx

✿ Mitchell ✿ said...

7, 8 and 9 aaaauuuuuuuuuwwwww (howling) ;p sooooo soooooooooooooo sweet babe!

misya mialen said...

naaa ki, rupanya aku terlps ba entri yg ini.senyum2 ku baca ki.siuk aku rasa ni.terasa mcm diriku bercinta jg;D GF ko tu org kb ka? maka, klu org kb, kami ni sedaerah la ni.hahhaa;D krm slm sm dia aah ki.mmg setia btul cinta kamu.moga berakhir sbgi suami isteri.ehem;D.ehem;D. part gmbr romantik tu mcm aku sm lakiku jg.aku serius tp lakiku suka main2.mana dia blh gambar romantik sm aku.hahah

Miki Aya said...

fuyoo.... romantik/setia/dan mcm2 lg pla c aki ni :)

semoga berkekalan smpi akhir hayat la aki :)

nti klu kawin... bleh la jemput sy. :)

Sharing is FUN!

[ HOT!! ] This Week Top Rambling..